+32 (0) 465796817 Info@bendozon.be

 

 

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen leveren tal van voordelen op. Zo zijn er de financiële voordelen, maar zonnepanelen dragen ook bij aan een beter milieu en minder vervuiling. Daarnaast vereisen zonnepanelen weinig onderhoud en hebben ze een levensduur van minimaal 25 jaar.

Hernieuwbare energie

De zon levert onuitputtelijke energie voor iedereen! Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals olie, voor welke de wereld nog maar een reserve heeft van maximaal 40 jaar. Daarnaast is energie uit zonnepanelen ook 100% veilig, waar dit bij kernenergie niet het geval is.

Monokristallijne zonnepanelen zijn ook bekend als de ‘zwarte zonnepanelen’. Ze behalen een beter rendement dan de blauwe polykristallijne zonnepanelen maar hun kostprijs ligt ook hoger. Deze panelen werden in het verleden vaak gebruikt wanneer er minder oppervlakte beschikbaar is maar vandaag de dag zijn ze vrijwel de norm met meer dan 80% van de installaties.

Zoals het woord monokristallijn doet vermoeden, bestaan de zonnecellen uit 1 kristal. Waar polykristallijne zonnecellen uit meerdere samengesmolten blokken silicium bestaan, is dit bij monokristallijne cellen uit één en dezelfde kristal.  Alles start met één enkele kleine blok silicium, ook wel de kiem of zaad genaamd. Deze wordt ondergedompeld in gesmolten silicium van zuivere kwaliteit bij een temperatuur van 1500 graden. Langzaam aan, een proces welke tot 48 uur duurt, wordt de kiem al draaiend uit de gesmolten silicium gehaald. Het einderesultaat is éen grote zuivere cilindervormige kristal van silicium welke verder uit de kiem gegroeid is.

Dit productieproces is ook bekend als het ‘Czochralski’ proces, genaamd naar de Poolse wetenschapper Jan Czochralski welke deze smeltmethode in 1915 uitvond.

Hieronder vindt u ons aanbod aan zonnepanelen. Alle zonnepanelen die wij aanbieden zijn van A-merken, zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een degelijke garantie.